webdesign zwolle g12webdesign zwolle mascotte

 

 

webdesign zwolle g12

8e Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal in de Kerstvakantie!

Zwolle , 28 oktober 2021

 

8e Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal in de Kerstvakantie!

 

Scholen en veldvoetbalverenigingen hebben rond de kerst de kerstvakantie/winterstop en dus ligt de competitie een tijdje stil. Echter kunnen de fanatieke jongeren tussen de 7 en 16 jaar hun kerstvakantie invulling geven middels het Zwols Jeugdkampioenschap zaalvoetbal. Zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle organiseren dit toernooi voor de achtste maal en vindt plaats op 29 en 30 december 2021 in de WRZV hallen.

 

ZWOLLE – De vorige edities van het Zwols Jeugdkampioenschap waren een groot succes met ruim 600 deelnemende jongeren! Verwacht wordt mede doordat het vorig jaar niet door kon gaan, dat er dit jaar weer veel deelnemers en toeschouwers zijn. Koen Tip en Jason Huisman van SportService Zwolle had het volgende te zeggen over het kampioenschap: “Wij zien het toernooi ieder jaar weer groter worden, ook dit jaar is er weer veel animo voor het kampioenschap. Het enthousiasme waarmee Zwolle het Jeugdkampioenschap heeft omarmt is ongekend en datzelfde enthousiasme gaat ervoor zorgen dat het ook komende editie weer een groot succes wordt”.

“De kerstvakantie is de ideale tijd voor een zaalvoetbaltoernooi. De jongeren zijn vrij van voetbal en school en hebben altijd wel zin om lekker een balletje te trappen met een groep vrienden of vriendinnen. Aangezien we volop in het winterseizoen zitten, is voetballen in de zaal, naast dat het heel erg leuk is, ook wel zo prettig”.

 

Op 29 december spelen de teams in leeftijdscategorieën 11 – 13 jaar en 14 – 16 jaar tegen elkaar. Op 30 december geldt dit voor de leeftijdscategorieën 7 – 8 jaar en 9 – 10 jaar. Van elke leeftijdscategorie kunnen er maximaal twintig teams meedoen, dus jongeren die het leuk vinden om te komen zaalvoetballen moeten snel zijn met inschrijven. De wedstrijden worden gespeeld als volgt;
Leeftijdscategorieën 7 en 8 jaar en 9 en 10 jaar: een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 7 spelers/speelsters. Wedstrijden worden gespeeld in viertallen, inclusief keeper.
Leeftijdscategorieën 11 t/m 13 jaar en 14 t/m 16 jaar: een team bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 spelers/speelsters. Wedstrijden worden gespeeld in vijftallen, inclusief keeper.
Spelers/speelsters zijn gerechtigd tot deelname binnen de juiste leeftijdscategorie, waarbij legitimatie verplicht is te tonen, mits de organisatie hier naar vraagt.
Elk deelnemend team heeft minimaal één begeleider/coach van 18 jaar of ouder.

Ook Freddy Eikelboom, voorzitter van de WRZV zaalvoetbalvereniging kijkt uit naar het toernooi: “Het toernooi zal gespeeld worden in de nieuwe WRZV-hallen. De WRZV-hallen beschikken over twee prachtige sportzalen waarbij voor de jongste jeugd 1 zaaldeel in 3 gesplitst kan worden en is daarom de ideale plek voor een zaalvoetbaltoernooi. Zaalvoetbal is de afgelopen jaren erg populair geworden gezien het aantal teams wat doordeweeks uit komt in onze competities. Daarom heeft WRZV een eigen zaalvoetbalacademie voor jongeren. Zo hopen wij bij WRZV ervoor te zorgen dat het zaalvoetbal een nog prominentere plek krijgt voor jongeren uit Zwolle en omgeving”.

 

Wil jij ook meedoen aan het Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal? Stel dan snel een team samen en schrijf je in via de link op de website van SportService Zwolle of stuur een mail naar k.tip@sportservicezwolle.nl of j.huisman@sportservicezwolle.nl

 


Contactgegevens

WRZV sporthallen
Grote Voort 4
8041AM  Zwolle

voorzitter@wrzvzaalvoetbal.nl

Tel: 038-4226129

Social media

webdesign zwolle twwebdesign zwolle fb

zaalvoetbal zwolle zaalvoetbal

Partners

 
zaalvoetbal zwolle WRZV De Boog logo met lijnen
 
webdesigner in Zwolle