webdesign zwolle g12webdesign zwolle mascotte

 

 

webdesign zwolle g12

Dieze West wint IJsselcup 2016

In de finale tussen KHC uit Kampen en Dieze West heeft de laatste aan het langste eind getrokken en de IJsselcup in ontvangst mogen nemen na twee succesvolle zaalvoetbal dagen in de WRZV hallen.

 zaalvoetbal zwolle winnaars Dieze West 2016

Eerder op de avond werden een aantal favorieten in de kwartfinales uitgeschakeld. Zo moest WVF ervaren dat VSCO'61 met 3-5 te sterk was voor de Westenholtenaren. WVF was geen 'schim' meer van de ploeg, die een avond eerder met sprankelend voetbal het publiek vermaakte en alle wedstrijden wist te winnen. Deze avond had zo bleek later de volgende dag flink wat blessureleed veroorzaakt bij een aantal bepalende spelers. Zo bleef Marc van der Vegte en Willem Bel aan de kant en was aanvoerder Romano Luhukay niet echt fit meer. Toch probeerde WVF met vervangers in het team de halve finales te bereiken, maar liep het uiteindelijk toch spaak op het sterkere VSCO'61 uit Oosterwolde. 

Ook Nunspeet vloog verrassend uit het toernooi na een 0-1 nederlaag tegen WRZV Zwolle. De WRZV speelde compact en probeerde in de omschakeling succes te boeken. Het bleef heel lang 0-0 omdat Nunspeet de bal niet achter keeper Ronald Hoogezand wist te krijgen. Hoogezand had een goede avond en wist alle doelpogingen van Nunspeet te keren. Nadat Tom IJzerman met geel een tijdstraf kreeg, was het Rene Sedney die voor de WRZV met zijn winnende treffer de Zwollenaren in de slotseconde naar de halve finale schoot.

In de halve finale moest de WRZV met een 2-4 nederlaag het onderspit delven tegen het sterke Dieze West. KHC Kampen versloeg VSCO'61 in de andere halve finale. 

De finale tussen Dieze West en KHC was een mooi affiche. Dieze West kwam direct goed uit de startblokken en deelde al snel een mokerslag uit door op een 2-0 voorsprong te komen. Enigszins aangeslagen zette KHC toch alles op alles om de aansluiting te kunnen forceren. Ibrahim Tuncer scoorde na een knappe actie de 2-1 en later was het Zwollenaar Jeffrey de Nooijer die met de 2-2 de finale opnieuw in evenwicht wist te brengen. Met nog tien minuten op de klok ging Dieze West, in de met toeschouwers goed gevulde Bep Bakhuyshal, op zoek naar de voorsprong. Jaouad Akloud wist met een geweldige actie goed af te ronden en zo stond Dieze West weer op 3-2. Caleb Rahajaan besliste uiteindelijk de wedstrijd met 4-2 en in het slotakkoord werd ook de 5-2 op het scorebord gezet.  

De strijd om de 3e en 4e plaats werd gewonnen door de WRZV Zwolle, die VSCO'61 nipt wist te verslaan met 1-0. 

De prijsuitreiking werd verricht door VVD raadslid Thom van Campen, die de aanwezigen vertelde genoten te hebben, "in de tempel van Zwolse zaalvoetbal".  

WRZV voorzitter Freddy Eikelboom vertelde dat de volgende editie van 'de strijd om de IJssel' gehouden wordt op donderdag 28 en vrijdag 29 december 2017 met overdag het 5e Zwolse Jeugdkampioenschap voor de jeugd. De avond werd vervolgens feestelijk en gezellig afgesloten met een optreden van Zwolse zanger Wesley Wolters


Contactgegevens

WRZV sporthallen
Grote Voort 4
8041AM  Zwolle

voorzitter@wrzvzaalvoetbal.nl

Tel: 038-4226129

Social media

webdesign zwolle twwebdesign zwolle fb

zaalvoetbal zwolle zaalvoetbal

Partners

 
zaalvoetbal zwolle WRZV De Boog logo met lijnen
 
webdesigner in Zwolle