webdesign zwolle g12webdesign zwolle mascotte

 

 

webdesign zwolle g12

WRZV periodekampioen en plaatst zich voor nacompetitie

WRZV wint 3e periode en speelt nacompetitie voor Topklasse KNVB

Afgelopen week kwam de nummer twee uit de hoofdklasse zvv Ede bij de WRZV Zwolle op bezoek. Deze wedstrijd moest gewonnen worden, om de 3e periode te winnen en daarmee nacompetitie veilig te stellen voor de KNVB topklasse. De heenwedstrijd eerder dit seizoen ging voor de Zwollenaren verloren in Ede.

WRZV Zwolle was bijna op volle sterkte, maar moest Tom Ijzerman nog missen met een enkelblessure. Niettemin had de WRZV een sterk collectief, die vanaf het begin goed uit de startblokken kwam en vol op de aanval speelde. Na twee minuten kwam de WRZV verdiend op een 1-0 voorsprong Het was Willem Bel die met een mooie actie knap wist af te ronden. Ook de 2-0 kwam van de voet van Bel. Zvv Ede wist vlak voor rust nog wel de spanning terug te brengen. Na de rust was het wederom Willem Bel die met zijn hattrick de bal genadeloos binnenschoot 3-1.

De WRZV speelde goed en gaf de ploeg uit Ede weinig kansen. De schoten die werden afgevuurd op het Zwolse doel werden knap geweerd door keeper Marcus Jan Schiere. De wedstrijd bleef spannend en het spel golfde op en neer. Beide teams kregen ook voldoende kansen. Het was uiteindelijk Islam Abdelsalam die de voorsprong wist te vergroten (4-1). Het duel werd grimmiger en harder. Vooral de spelers van Ede hadden handen en voeten nodig om de Zwollenaren van de bal te houden. Nima Shimeri knalde knap de 5-1 binnen en daarmee was de winst zo goed als binnen voor de Zwollenaren.

Zvv Ede geloofde er nog steeds in en wisselde de keeper voor een extra speler. Daar waar eerder de WRZV tegen IFC Donaci niet met deze man meer situatie wist om te gaan, waren de Zwollenaren nu wel opgewassen tegen de ‘vliegende keeper’. Goed verdedigen en geduld leidde uiteindelijk het zesde Zwolse doelpunt in. Helmar Konjanan verschalkte van eigen helft de vliegende keep en deelde met de 6-1 de genadeslag uit. Ook scoorde Konjanan de 7-1 nog uit een rebound. Vlak voor tijd maakte Ede nog de 7-2.

Met de knappe zege is de WRZV op de derde plaats geëindigd in de KNVB hoofdklasse G en mag nu, na het winnen van de 3e periode, uitkomen in de nacompetitie.

Op maandag 8 mei, aanvang 19.30 uur, ontvangen de Zwollenaren in de eigen WRZV hallen FC Almelo. De tweeluik eindigt op woensdag 17 mei in Almelo. Deze wedstrijd wordt gespeeld in topsporthal IISPA en begint om 20.00 uur.


Contactgegevens

WRZV sporthallen
Grote Voort 4
8041AM  Zwolle

voorzitter@wrzvzaalvoetbal.nl

Tel: 038-4226129

Social media

webdesign zwolle twwebdesign zwolle fb

zaalvoetbal zwolle zaalvoetbal

Partners

 
zaalvoetbal zwolle WRZV De Boog logo met lijnen
 
webdesigner in Zwolle