webdesign zwolle g12webdesign zwolle mascotte

 

 

webdesign zwolle g12

WRZV wint belangrijke duel van De Herberg uit Ommen

Voor KNVB hoofdklasser WRZV Zwolle stond er een belangrijk duel op het programma tegen zvo De Herberg uit Ommen. Beide teams zijn in de race voor een vierde plek en dat is een plaats die recht kan geven op deelname aan de nacompetitie. Vorig seizoen werd SVI vierde in de eindstand en de Ittersummers promoveerde via de nacompetitie naar de topklasse.  

De thuisploeg begon de wedstrijd sterk en zette Ommen vanaf het begin af aan goed onder druk. Het enige wapenfeit van de Ommenaren was de lange bal spelen op de spits en dan bijsluiten. Omdat de WRZV zich hier niet echt op in had gesteld werd de ploeg uit Ommen een paar keer gevaarlijk voor het Zwolse doel, maar leverde dit geen goal op. Dit was met name te danken aan de jarige Tom Ijzerman, want hield de deur achterin stevig in het slot. WRZV Zwolle creëerde zoals altijd veel kansen maar deze werden (wederom) niet benut, waardoor het eerste doelpunt behoorlijk lang uitbleef.

Pas in de 20e minuut wist Ruben Meijer de 1-0 binnen te tikken van dichtbij, nadat Wahid Shimeri met een individuele actie vanaf de zijkant een schot op de keeper loste en de bal afketste en voor de goed gepositioneerde spits terecht kwam. Drie minuten later was het opnieuw Shimeri die na een weergaloze actie de 2-0 wist binnen te schieten. De WRZV zat met hun hoofd al bij de rust waardoor concentratie verlies optrad. Een schot van aftand werd door niemand geblokt en deze bal vloog er vlak voor rust in (2-1).  

Het beeld van de 2e helft was niet veel anders dan de 1e helft. Het enige verschil was dat WRZV Zwolle eerder begon aan te zetten, waardoor Ommen er niet meer uitkwam en de kansen nu wel werden benut. De sterk spelende Dani Lohman wist de 3-1 te maken en daarmee gooide WRZV de wedstrijd op slot. Ommen bleef wel strijden en trok nog even alles uit de kast met een slotoffensief, waarbij de meevoetballende keeper een paar keer goed kon uithalen, maar deze pogingen belandde naast de goal. Door het risicovolle spel van Ommen kon de WRZV met een counter nog een keer de 4-1 maken. Dit was dan ook de eindstand. De WRZV Zwolle 1 staat nu 4e in de Hoofdklasse G.

De volgende thuis wedstrijd wordt gespeeld op maandag 20 februari tegen Columbia 1 in de WRZV hallen. Aanvang wedstrijd is 19:45 uur. Entree is gratis!

 

 


Contactgegevens

WRZV sporthallen
Grote Voort 4
8041AM  Zwolle

voorzitter@wrzvzaalvoetbal.nl

Tel: 038-4226129

Social media

webdesign zwolle twwebdesign zwolle fb

zaalvoetbal zwolle zaalvoetbal

Partners

 
zaalvoetbal zwolle WRZV De Boog logo met lijnen
 
webdesigner in Zwolle