webdesign zwolle g12webdesign zwolle mascotte

 

 

webdesign zwolle g12

WRZV Zwolle bereikt play-offs na zege op Jong Eagels in Oldenzaal

WRZV Zwolle pakt in ‘hol van de leeuw’ ticket voor play-off KVNB Topklasse

In de laatste competitie wedstrijd tegen directe concurrent Jong Eagels in Oldenzaal wist de WRZV haar doelstelling voor dit seizoen veilig te stellen. De Zwollenaren plaatsten zich voor de nacompetitie voor promotie naar de KNVB Topklasse na een nipte maar verdiende 3-4 zege.

Ondanks de vele blessures en afwezigheid van de vaste waarden wisten de Zwollenaren toch een goed team op de been te krijgen, die op de vroege avond moesten aantreden in Oldenzaal. Met de debutanten Wilco Gerritsen en Paul van Dijk hadden de Zwollenaren zowel voor- als achterin extra kwaliteit en scorend vermogen in de ploeg.

De eerste minuten waren beide teams aan het aftasten en was het afwachten wie de eerste fout zou maken. De Zwollenaren kregen de nodige kansen, maar de alert en goed keepende doelman van Jong Eagels wist elke doelpoging onschadelijk te maken. Uiteindelijk was het Jaouad Akloud die balverlies leed en in de omschakeling jong Eagels een voorsprong zag nemen (1-0).

WRZV bleef rustig en had vertrouwen. Het was wederom Jabir Mazouz, die op aangeven van Marc van der Vegte, knap van zijn tegenstander wist weg te draaien en de gelijkmaker vlak voor de pauze hard en hoog binnenschoot (1-1).

In de 2e helft was het na 5 minuten Heinoer Wilco Gerritsen die een goede aanval met een geweldige stift wist af te ronden (1-2). 2 minuten later was het weer raak en dit maal was het de andere debutant Paul van Dijk, die op aangeven van Gerritsen, de keeper wist te passeren (1-3). De WRZV bleef drukken en speelde bij vlagen mooi zaalvoetbal en dat werd uiteindelijk beloond met de 1-4. Het was Mo Pour Ali Asli die op aangeven van Mazouz de bal in de verre hoek wist binnen te glijden.

Met nog een kwartier op de klok leken de Zwollenaren op rozen te zitten en kwam de play-offs steeds dichterbij, maar het tandem Akloud en van der Vegte vergaten de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Samen wisten ze niet de doelman van Jong Eagels te passeren en vergaten de 1-5 te scoren.

De Oldenzalers gaven niet op en bleven geloven in een goede afloop, omdat zelfs bij een gelijkspel Jong Eagels ook de 2e periode kon winnen. Het aanzetten leverde uiteindelijk de 2-4 op en 3 minuten voor tijd scoorden de Oldenzalers zelfs de 3-4. De laatste minuten waren nog even bloedstollend, maar WRZV keeper Stan Peppelenbos liet zich niet meer verschalken en maakte elke doelpoging onschadelijk.

Voorzitter Freddy Eikelboom was zichtbaar blij. “Ja, mooi hé! We hebben onze doelstelling behaald, maar was nog wel even billen knijpen op het laatst. Gelukkig stond er vanavond een team die samen ervoor knokte en de zege over de streep wist te trekken. Nu wachten de play-offs en we zullen zien hoever we komen. Met het team wat vanavond stond hoeven we voor niemand bang te zijn”.

WRZV Zwolle is in de KNVB hoofdklasse F als 2e geëindigd en kan zich opmaken voor de play-offs.


Contactgegevens

WRZV sporthallen
Grote Voort 4
8041AM  Zwolle

voorzitter@wrzvzaalvoetbal.nl

Tel: 038-4226129

Social media

webdesign zwolle twwebdesign zwolle fb

zaalvoetbal zwolle zaalvoetbal

Partners

 
zaalvoetbal zwolle WRZV De Boog logo met lijnen
 
webdesigner in Zwolle