webdesign zwolle g12webdesign zwolle mascotte

 

 

webdesign zwolle g12

WRZV Zwolle winnaar eerste WRZV Zomer Cup

De eerste editie van de WRZV Zomer Cup zit erop. Afgelopen drie weken speelden de KNVB hoofdklasser teams van IFC Donaci en vv SVI op uitnodiging van organiserende partij de WRZV Zaalvoetbalvereniging mee om de WRZV Zomer Cup. De WRZV had zelf voor deze gelegenheid twee selecties samengesteld van de maandag en woensdagavond competitie.

Op de derde speeldag werd afgelopen dinsdag de laatste wedstrijden gespeeld om de WRZV Zomer Cup. Na twee wedstrijden waren IFC Donaci en de beide WRZV selecties nog kansrijk voor de zege.

 In de beginfase van de wedstrijd IFC Donaci en SVI was het SVI dat brutaal het initiatief nam. Nadat Jos van Wijk (SVI) een paar keer niet tot scoren wist te komen was het de balvaste Jabir Mazouz die namens Donaci knap voor de openingstreffer zorgde. Onder aanvoering van Caleb Rahajaan wist Donaci al snel de voorsprong te vergroten. Het zojuist naar de topklasse gepromoveerde SVI kwam in deze editie van de Zomer Cup duidelijk tekort tegen IFC Donaci en verloor de wedstrijd met 1-7.        

Omdat IFC Donaci had gewonnen kon alleen nog de maandag selectie van de WRZV aanspraak maken op de WRZV Zomer Cup bij winst. Het eerste bedrijf was duidelijk voor de maandagselectie nadat er een 4-1 voorsprong was genomen. Na de rust zag de wereld er ineens anders uit. Het was met name Ravelinho Junte die namens de woensdag selectie het op de heupen kreeg en eigenhandig de achterstand om wist te draaien in een 4-5 voorsprong. Aanvoerder Peter Opdam maakte zich zichtbaar zorgen en zag de al ingecalculeerde zege uit handen glippen. Toen de favoriet ook nog eens met een man minder kwam te staan leek een doemscenario zich aan te dienen.  Het was Tijanni Reijnders die alert was en wist te profiteren van een foutje achterin en de gelijkmaker produceerde.  Deze gelijkmaker leek als doping te werken voor de drie overgebleven spelers. Met goede combinaties en in een hoog tempo wist de maandag selectie door goals van weer Reijnders en Wahid Shimeri de voorsprong te vergroten. Aanvoerder Peter Opdam gooide vervolgens zelf met twee treffers de wedstrijd op slot en met de 11-6 zege was de eerste WRZV Zomer Cup een feit.

IFC Donaci legde beslag op de tweede plaats en de woensdag selectie van de WRZV werd derde in de eindstand. SVI eindigde als vierde.

“Toen ik nog een jochie van 12 was won ik mijn eerste grote beker in Hoogkarspel met de Overijsselse zaalvoetbalselectie. En nu ben ik 40 jaar en winnen we deze grote Cup. Hopelijk niet de laatste want ik ga nog even door met voetballen. Ik heb hoge verwachtingen voor volgend seizoen in de KNVB competitie. We hebben een goed team met veel talent en ervaring. Misschien kunnen we komend seizoen voor een verrassing zorgen. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in”, zei Peter Opdam na afloop van de prijsuitreiking. 

webdesign zwolle Winnaars en deelnemers WRZV Zomer Cup 2016

 *Spelers van deelnemende teams SVI, IFC Donaci en WRZV maandag/woensdag selectie                                   

WRZV Voorzitter Freddy Eikelboom vertelde tijdens de prijsuitreiking dat de 1e editie van de WRZV Zomer Cup wellicht de eerste is van wederom een lange WRZV traditie. Zo organiseert de WRZV al bijna 40 jaar het Jopie van Kilsdonktoernooi en staat eind december ook de IJssel Cup weer op het programma voor Zwolse en ook regionale veldvoetbalteams. De volgende editie van de Zomer Cup staat geprogrammeerd in juni 2017.

“Ik heb genoten van de wedstrijden en het hoge niveau. Het spel was een tempootje hoger dan ik doordeweeks in onze eigen competitie zie. Niettemin zie je dat onze jongens het niveau wel degelijk goed aankunnen en misschien volgende seizoen in de KNVB competitie voor een verrassing kunnen zorgen. We gaan de komende weken er in ieder geval alles aan doen om goed voorbereid aan de start te verschijnen”, besluit Freddy Eikelboom    


Contactgegevens

WRZV sporthallen
Grote Voort 4
8041AM  Zwolle

voorzitter@wrzvzaalvoetbal.nl

Tel: 038-4226129

Social media

webdesign zwolle twwebdesign zwolle fb

zaalvoetbal zwolle zaalvoetbal

Partners

 
zaalvoetbal zwolle WRZV De Boog logo met lijnen
 
webdesigner in Zwolle